13.10.19

Зі святом!!! З Днем захисника України!!!

          

                      Дорогі наші хлопчики, татусі та дідусі!
 Вітаємо Вас із Днем українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Бажаємо бути завжди на висоті, підкорювати небувалі вершини, упевнено йти до своєї мрії, залишатися вірними своїм цілям за будь-якого розкладу життя, сподіватися тільки на краще і вірити у свою удачу.

           Дорогі чоловіки та жінки- захисники нашої країни!


 Прийміть щирі вітання з Днем захисника України – зі святом, яке увібрало в себе доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі. Схиляємося перед Вашою мужністю. Ми впевнені, що завдяки таким героям, як ви, нас точно чекає перемога. 

З Днем захисника України!



    14 жовтня в Україні відзначають три важливих свята.


У понеділок, 14 жовтня, в Україні відзначаються одразу три свята — Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України й День українського козацтва. 
День захисника України, який щорічно відзначається 14 жовтня, можна назвати одним з найбільш важливих й відносно молодих свят для нашої країни.

Це свято заснували в 2014 році на тлі загальної декомунізації й розв'язаною Росією війни на Донбасі.
14 жовтня православні українці відзначають Покрову Пресвятої Богородиці. Це свято, як вважається, з'явилося понад тисячу років тому - в 910 році в Константинополі, і пов'язане з явищем Богородиці, яка допомогла вірянам, укривши їх своїм омофором - вбранням для богослужіння. Саме слово "покров" означає "покривало". У народній традиції у цей день відзначається зустріч осені із зимою. Свято пов'язане з початком вечірніх дівочих посиденьок й осіннього весільного сезону. Назву свята також пов'язують з першим снігом, який "покривав" землю, вказуючи на близькість зимових холодів. Крім того, свято стало символом заступництва, що допомагало воїнам здобувати перемоги в битвах. Вважається, що на Покрову молитви й замовляння про заміжжя володіють великою силою, тому дівчата, які мріють про весілля, намагаються провести ритуал, щоб вийти заміж протягом року.


 Також на 14 жовтня припадає й День українського козацтва. Так, запорізькі козаки вважали Богородицю своєю заступницею, тому завжди шанували її та молилися перед її іконою. Вони настільки вірили у її силу та відзначали цей день, що в народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова. Саме 14 жовтня козаки збирали велику нараду, на якому обирали отамана та визначалися з подальшими планами. У календарі національних свят День українського козацтва був встановлений відповідно до Указу президента України від 7 серпня 1999 року.





Немає коментарів:

Дописати коментар