01.02.18

Як правильно сидіти за партою, щоб була гарна осанка (постава) та здорова спина

 Любі діти! Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно сидіти за партою, щоб була гарна осанка (постава) та здорова спина.

 Прочитайте поради лікарів та запам'ятайте , адже це так важливо!!!

Усім відома всесвітня епідемія сколіозів, кіфозів та остеохондрозів у дітей та підлітків. Як правило, усі ці проблеми з хребтом беруть свій початок у школах. Після рухливих літніх канікул або взагалі активного безтурботного життя , діти повертаються до школи і сідають за парти.
Відтепер сидячий спосіб життя стає для них постійним – вони вчаться у школі та роблять домашні завдання вдома. Знання – це їхнє майбутнє. Але процес отримування знань має бути приємним як з педагогічної, так і з медичної точки зору.  Наразі пропонуємо вашій увазі декілька нескладних правил: як правильно сидіти за партою чи робочим столом, щоб зберегти хребет здоровим.
1. По-перше запам’ятайте, що ваші коліна, коли ви сидите, мають бути на рівні тазу. Таким чином ваші стегна будуть паралельні до підлоги.
2. Паралельні до підлоги та зігнуті у ліктях руки  мають лежати на столі так: лікті не мають звисати зі столу або навпаки бути вищими за рівень третього знизу ребра (не тягніться до столу). Якщо лікті лежатимуть на столі, це зніме навантаження з кистей рук та плечей.
3. Стопи мають твердо стояти на підлозі. Якщо в школяра ноги до підлоги ще не дістають – йому потрібно поставити підставку для ніг.
4. Не можна схрещувати ноги – це перетискає кровообіг.
5. Дошку в молодших класах шкіл розміщують так, щоб дитина не вигинала шию, дивлячись на неї вгору. Центр дошки має бути просто на рівні очей дитини в сидячому положенні. Якщо в класі три ряди парт, центральний ряд має стояти на центральній вісі від центру дошки, а крайні прагнути до центру.

Немає коментарів:

Дописати коментар